Vitrivius Design by Cement

Vitruvius Microcement är en 2mm tjock beläggning som läggs på ytor där man önskar ett snyggt betongutseende och känsla. Materialet är slittåligt och klarar hög belastning 
Recepturen är delvis baserad på en 2000år gammal text skriven av Marcus Poolio VITRUVIUS 
 
Vitruvius ger en äkta betongkänsla med naturlig flammighet och fint grus (0,2mm) som syns i ytan. Det är många, även professionella, som misstagit Vitruivus mot massiv betong. 

I många fall är det viktigt att ytskikten är diffisionsöppna, det betyder att underliggande material kan andas. Om ytskiktet inte är tillräckligt eller överhuvudtaget diffusionsöppet så riskerar man att ytskiktet tryckt loss. Det kan röra sig om källaregolv eller badrum m.m. Vitruvius är såklart diffusionsöppen och lämplig i nämnda utrymmen.
 
Många gillar att det är en tjock massa som man glättar ut i ett lager.  
ett 2mm tjockt lager som läggs i en etapp = mindre arbete, tid och pengar.

Miljövänliga och ofarliga produkter ligger oss nära om hjärtat. SUNDA HUS bedömer byggprodukter och klassar dem efter miljöpåverkan och de gav Vitruvius betyget B, vilket är det högsta en cementbaserad produkt kan få.


Vi säljer 3 olika nyanser av grått, från ljus till mörk. Ett set räcker för ca.3m2, pris 1799:-.

Setet innehåller microcement, härdare, sealer och primer. Vi säljer även DbyC egendesignade blandarstav och specialverktyget för att få fina kanter.


%d bloggare gillar detta: