Scanpan

 

 

MAITRE D’

En serie från Scanpan i rostfritt stål som har en elegant, kopparbelagd utsida. Pannorna passar till såväl tillagning som servering och är ett bra komplement till en non-stick-panna. Välj Maitre D’ när du lagar rätter som kräver snabb uppvärmning eller hög värme, till exempel kött och fågel. En rostfri panna ger en perfekt stekyta. 
 

Scanpan Maitre D’ är en mycket vacker serie med kopparpläterade stek- och kokkärl. Koppar är en metall som historiskt sett varit populär i svenska kök. Nackdelen med kopparkärl är att de kan ”fälla” koppar, något som på lång sikt kan vara skadligt för kroppen. Maitre D’ kombinerar en grund av högblankt rostfritt stål med en yta av koppar. Detta gör att kopparfällningen förhindras, samtidigt som kärlen blir betydligt enklare att hålla rena. Handtagen är också tillverkade i rostfritt stål, vilket gör att de håller sig svala under uppvärmning.

Maitre D’ är ugnssäker upp till 260 grader och innehåller ett antal kärl som fungerar på alla värmekällor, inklusive induktion. Modellerna som inte lämpar sig för induktionshäll är långpannan samt kastrullerna som är upp till och med 16 cm i diameter.

Vi har utvalda delar av Scanpan’s  fina kopparkollektion Maitre D, mästaren.

 

 

Bilden kan innehålla: inomhus

 

 

 

Liten kastrull med lock 0,6 liter, kopparbotten, ej induktion.

Pris; 899:-

 

 

Sauteuse 1,8 liter, induktion

Pris; 1499:-

Traktör 26 cm, induktion

%d bloggare gillar detta: