Satake

Houcho (Kniv på Japanska) är trots sitt låga pris och diskreta design en kniv som har en rakbladsvass egg, är fjäderlätt och överlever i generationer om man sköter om dem.

High carbon steel och handtag i magnoliaträ.

Petty/Skalkniv 12cm

Liten behändig skalkniv med japansk skärpa. Idealisk när du vill arbeta med ett kortare blad. 

Pris; 429:-

Gyoto Kockkniv 17cm

En av de vassaste kockknivarna du kan hitta. Knivbladets design gör den underbar att hacka och skiva med. En smidig 17 cm Gyuto.

Pris; 499:-

Gyuto Kockkniv 21cm

Den här kockkniven är en så kallad Gyuto-modell som fungerar till det mesta i köket. Den skär, hackar och skivar med precision. Den är en utmärkt allroundkniv. Det höga bladet gör att dina knogar inte stöter emot skärbrädan.

Pris; 549:-

Nakiri 16cm

En av de mest populära japanska knivarna med ett rakt och högt blad. I kombination med eggens böj är kniven perfekt till allt som har med grönsaker att göra.

Pris; 499:-

Brödkniv 24cm

Pris; 499:-

Filékniv 17cm

Den här japanska filékniven är bra till precisionsarbetet som krävs när en fisk ska filéeas. Bladet är mycket flexibelt vilket underlättar filéeandet.

Pris; 549:-

Hakata 17cm

Hakata är en japansk kockkniv som fungerar utmärkt för hårt arbete, precisionsarbete, hackande och skärande. Den raka spetsen gör att den är suverän även för urbening av både kött, fisk och fågel. Hakatan är också en mycket bra grönsakskniv tack vare bestående skärpa och högt blad. Det höga bladet gör också att dina knogar inte stöter emot skärbrädan.

Pris;549:-

Sashimi 21cm

Sashimikniven är typiskt japansk. Bladet är enkelslipat för maximal skärpa när fisk och kött ska skivas med precision. Med denna kniv skivas det mesta med ett enda snitt. Allt för att bevara köttets själ enligt japansk tradition.

Pris; 499:-

Set Petty + Kockkniv i box av balsaträ

Knivset med skalkniv/Petty och japansk kockkniv/Santoku som hackar och skivar med japansk precision. Det höga bladet gör att dina knogar aldrig stöter mot skärbrädan.

Pris; 899:-

Kuro Chopper 18cm

Kuro är en grovt hamrad kniv med ett blad av 5CR15MOV-stål (också benämnt 1.4116-stål) som är processat åtta gånger vilket ger extra skärpa och en hårdhet på 54-56 HRC. Det långa handtaget av bränt trä med bolster och skaftände av 18/8-stål ger perfekt grepp, balans och stabilitet. 

Pris; 1499:-

Keramiskt bryne

Ett keramiskt bryne från Satake. Handtaget är gjort av greppvänligt magnoliaträ och brynstaven är 24 centimeter lång. Ett plastskydd medföljer.

Pris; 499:-

Skyddshandske

Handsken som står emot de vassaste knivarna. Både för proffs och amatörer!

Handsken skyddar fingrarna både när du skär med vassa knivar och använder mandolin eller rivjärn.

Går att tvätta i maskin.

Pris; 129:-

Magnetlist

Knivlist magnet, i rostfritt stål. Magneten håller garanterat knivarna på plats. Både snygg, praktisk och säker förvaring av dina knivar. Att förvara knivarna på en magnetisk knivlist skyddar eggen från skada och ger en bättre bestående skärpa.

Pris; 1199:- 50cm/1699:- 75cm

Huocho flexibelt knivblock

Ett rejält och säkert knivblock av björk. Fyllnadsstrån av svart plast gör att du själv kan sätta knivarna hur du vill. Insatsen av fyllnadsstrån kan tas bort för enkel rengöring.

Knivblocket fungerar lika bra oavsett om det är stål- eller keramiska knivar, saxar, eller andra köksredskap.

 • Höjd 24 cm
 • Diameter 13 cm
 • Vikt 1,8 kg

Pris; 799:-

Multisax

Kökssax med 5 olika funktioner. Precisionsslipade blad och ergonomiskt utformade handtag för extra bra grepp och säker användning. Saxens blad är titanbelagda för att tåla tuffa tag och möta dagens hygienkrav. Saxen är lätt att ta i sär för att underlätta rengöring.

Obs – saxen fungerar lika bra för vänsterhänta som för högerhänta!

 • Multisax med 5 olika funktioner: Sax, skrapa för fiskfjäll, skaldjurstång, flasköppnare, nötknäppare samt vakuummejsel
 • Material: Rostfritt stål med beläggning av svart titan
 • Isärtagbar för enkel rengöring
 • Tål maskindisk

Pris; 249:-

Flame Master

Flame Master är en proffsbrännare med grillnings/stekningsfunktion, i kockarnas värld kallas den även för en handsalamander. Med munstycket på kan man halstra och steka råvarorna på ett imponerande och läckert vis. Man får en mjukare bränning än av de klassiska brännarna. Önskar man effekten av en klassisk brännare så är det mycket enkelt att montera bort grillmunstycket. 

En riktigt läcker produkt med stort användningsområde för alla matintresserade.

Pris; 1199:-

Flame King

En brännare kan användas till så mycket mer än karamellisering av Crème Brûlée.Använd den både som en tillagningsmetod och till smaksättning. Bränn hastigt av grönsaker, kött och fisk för att få fram en naturlig smak av grillat och brynt. Bränner ca 45 minuter på en fyllning.

Pris; 399:-

Dubbelsidig skalare

Skalar lika bra åt båda hållen. Perfekt för potatis, gurka, morötter, sparris, tomat och mycket annat.

Dubbelsidigheten gör det möjligt att åstadkomma långa sammanhängande girlanger för att piffa upp sallader eller dekorera som stjärnkockarna.

 • För höger- och vänsterhänta
 • Titanbelagt blad håller skärpan
 • Tål maskindisk
 • 10-års garanti

Pris; 149:-

Finstrimlare silverfärgad

Strimlaren för finsmakaren. Perfekt för att strimla ingefära, gurka, morötter, citronskal, choklad och mycket annat.

Finstrimla direkt på smörgåsen, i såsen och marinaden. Piffa till salladen eller dekorera dina bakverk som en konditor.

 • Strimlar ca 2 mm breda strimlor
 • För höger- och vänsterhänta
 • Titanbelagt blad håller skärpan
 • Tål maskindisk
 • 10-års garanti

Pris; 169:-

Grovstrimlare, Bronze

Grovstrimlaren, eller pastastrimlaren till zucchini, pumpa, squash, aubergin, gurka och mycket annat.

Perfekt redskap för vegetariska rätter. Smidigt verktyg för vegetarisk pasta, en skål rårivet och effektfulla garnityrer.

 • Strimlar ca 4 mm breda strimlor
 • För höger- och vänsterhänta
 • Titanbelagt blad håller skärpan
 • Tål maskindisk
 • 10-års garanti

Pris; 169:-

Nabe Gjutjärnsgryta 21 cm, 1,8 liter

Satakes nya serie grytor i olika storlekar levereras med dubbla lock. Ett praktiskt och ugnssäkert glaslock och ett vackert trälock med handtag för servering.

De gedigna gjutjärnsgrytorna inbjuder verkligen till all sorts matlagning. Det vackra trälocket erbjuder möjligheten att använda grytorna som snygga serveringsgrytor direkt på middagsbordet och det värmetåliga glaslocket är perfekt för säker matlagning både på spis och i ugn där man har full koll på vad som händer i grytan utan att för den sakens skull behöva lyfta av locket.

 • Material: Gjutjärn
 • Trälock och ugnssäkert glaslock
 • Glaslocket klarar temperaturer upp till 220°C
 • Diameter: 21 cm
 • Volym 1,8 l

Pris; 449:-

Nabe wok gjutjärn

Satake Nabe Wok är ett läckert tillskott i serien Nabe gjutjärnsgrytor. Nabe Wok är en rejäl gjutjärnswok med vackert trälock för servering, ett värmetåligt glaslock (klarar värme upp till 220°C) samt ett underlägg i trä. Woken är försedd med rejäla handtag för enkel och säker hantering.

Diameter: 36 cm
Vikt: 4,5 kg

Pris; 899:-

Stekpanna lättviktsgjutjärn Honeycomb 24cm

Satakes serie stekpannor har fantastiska egenskaper. Stekpannorna är tillverkade i lättviktsgjutjärn med Honeycomb Whitford Xylan-beläggning. Whitford Xylan Coating är en patenterad non-stickbeläggning som utklassar allt vi tidigare provat.

Den knottriga ytan gör att råvaran inte fastnar i pannan och ger utmärkt stekyta. Stekpannan kombinerar de suveräna egenskaperna hos en gjutjärnspanna med fördelarna av non-stick-beläggning.

Pris; 499:-

Saltsten från Himayala med hållare

Himalayasalt är ett 100% organiskt salt på jorden som innehåller hela 84 mineraler och element som harmoniserar med människokroppen. Saltet utsattes för extrem tryck under bildandet av Himalayabergen. Detta resulterade i en perfekt kristallin struktur. Himalayansaltet är i grunden en typ av havssalt som aldrig förorenats och aldrig bearbetats för att avlägsna dess vitala komponenter. Det är verkligen naturens gåva till människor. Mått 30x20x3cm

Pris; 499:-

Tekanna Tokyo 1,2 liter + Underlägg

Svart tekanna som med sitt vackra mönster förgyller tebjudningen. Järnet i tekannan renas i samband med gjutningen. Dessutom är kannans insida emaljerad vilket skyddar den mot rost och gör den lättdiskad. Kuriosa: Den här typen av tekanna har använts i Kina sedan urminnes tider. Hantverket spred sig till Japan där det blev finkultur. Kannorna ses traditionellt som en symbol för skönhet, kvalitet och styrka.

Pris; 749:-

%d bloggare gillar detta: