MIMOU

För oss på Mimou är det självklart att alla våra produkter är både vackra och tillverkade på rätt sätt. Vi arbetar med ytterligheter. Å ena sidan jobbar vi med högteknologisk produktion av tyger (metervara) i stora effektiva fabriker med hög teknisk kompetens och fortlöpande investering i forskning och hållbar utveckling. Samtliga våra tyger är Oeko-Tex 100 certifierade.

Å andra sidan producerar vi många av våra accessoarer extremt lågteknologiskt och så handgjort och resurssnålt som möjligt. I denna produktion vill vi bevara traditioner och hantverkskunskap. Vi lägger enormt mycket tid och energi på att hitta rätt människor och rätt material att applicera vår moderna design på. Vi arbetar främst med enskilda hantverkare och mycket små företag som vi personligen kopplar samman för att åstadkomma en fantastisk slutprodukt. Hampan, bambun, sjögräset och sidenet vi använder i dessa produkter är antingen vildvuxet eller odlas på samma sätt som det gjort i hundratals år utan bekämpningsmedel. Vi har lärt känna och vet att Joes familj har vävt korgar i generationer, att Pui har lärt sig allt om keramik från sin svärfar och att människorna som handväver våra Blissplädar hämtar garnerna hos grannen som har färgat dem med bark från träden som växer runt huset, precis som man alltid har gjort i generation efter generation.

Maipai handgjorda lampskärmar

I sin HANDMADE kollektion tar Mimou tillvara på traditionella tillverkningtekniker och samarbetar med skickliga hantverkare i småskalig tillverkning. Lampserien Maipai är ett bra exempel på detta. Här kombineras florstunnt bambupapper i papier maché teknik med en stomme av bambu. Skärmarna finns i tre former. Konstruktionen är enkel och okonstlad. Beroende på hur de två bambustickorna monteras i stommen så kan Maipai användas både till takhäng samt som skärm på valfri lampfot. Maipai, som betyder bambu på Thailändska, är helt handgjord i bambu. Takhäng: Trä igenom valfri sladd med lamphållare. Stick i bambunålarna i ett kryss och fäst med snöret runt sladden. Tänk på att beroende på var du knyter tråden runt sladden avgör hur långt ner lamphållaren kommer i skärmen. På lampfot: Sätt i bambunålarna rakt. Skruva sedan fast skärmen i lamphållaren på valfri lampfot.

Vid; 24 hög, 33 diameter

Pris; 999:- NU 50%

Mimous keramik PURE är en serie servisdelar tillverkade i Lampang i norra Thailand. Området är känt för sin naturligt fina lera med hög kaolinhalt vilket gör keramiken väldigt tålig. Varje del gjuts i handgjorda formar och glaseras därefter i någon av Mimous glasyrer. PURE-servisen är tystlåten och har en utstrålning som man inte tröttnar på. Den kännetecknas av de nätta proportionerna som blir gedigna och stöttåliga på grund av den fina leran och de hårda glasyrerna. 

Pure Black Assiett, 16 cm diameter.

Pris; 109:- NU 50%

Pure Black skedar, längd 12 cm.

Pris; 49:- NU 50%

Fat formade som Lotusblad.

Stort 20cm; 189:- NU 50%

%d bloggare gillar detta: