Johan&Nyström

Vi (J&N)vill få alla att sluta dricka dåligt kaffe. Kaffe som egentligen inte borde få kallas kaffe. Kaffe som är producerat och upphandlat till lägsta möjliga kostnad på bekostnad av människor och vår planet.

Egentligen borde vi kalla vårt hållbara skäligt betalda kaffe för ”kaffe”. Och kräva att andra kallar sitt kaffe för ”massproducerat-besprutat-sålt på kaffebörsen-kaffe. Johan & Nyström är en fantastisk kaffefamilj som förändrar liv genom vår kafferevolution. En kopp i taget. I alla led från planta till kopp. Vi vill inte bara göra bondens liv bättre genom vårt Direct Trade-arbete, utan även människorna som jobbar med oss, och sist men inte minst så kanske vi kan vara en del i en förändring för alla som dricker vårt kaffe. Vart det än dricks. På stan, på kontoret, i köket på morgonen

FÄRSKROSTAT KAFFE ÄR GODARE

Vårt färskrostade kaffe är noga utvalt i alla led. Vi har ett nära samarbete med alla våra kaffebönder; på deras gårdar växer kaffeplantorna upp i kärleksfulla förhållanden och alla bären plockas förhand. Vår filosofi bygger på ursprunget, odlarens kunskap och full transparens från planta till kopp.

Alla kaffesorter på Johan & Nyström passar inte alla smaklökar, men vi garanterar att det alltid finns ett kaffe och en favorit för alla i vårt sortiment.

Årets Julkaffe!!!!

Vårt ekologiska julkaffe har en fulländad smakbalans. Kaffet är lite kryddigt och lagom fylligt, med en rund munkänsla. Perfekt att avnjuta efter en smakrik måltid. Julkaffet är en kaffeblandning från Honduras, Peru, Etiopien och Sumatra.

250 gram, finns i malet och hela bönor.

Pris; 99:-

Cold Brew Coffee, flaska 25cl.

Pris; 39:-

En magiskt god Cold Brew Coffee startar med det som är grunden i allt vi gör; en råvara i världsklass. I rosteriet förädlas kaffet mycket varsamt vilket gör att alla potentiella aromer tas till vara på, och kaffet berättar om det brasilianska ursprunget på ett autentiskt sätt. Rostmästarna drar ut på alla faserna av rostningen för att maximera sötman och utveckla de djupare choklad- och karamelltonerna i kaffet. Eftersom vi fortfarande rostar kaffet relativt ljust bevaras även de fruktiga noterna i kaffet – föreställ dig apelsin och körsbär som bryter snyggt mot de tyngre chokladiga och nötiga tonerna, SLURP!

Kaffet bryggs kallt i 15 timmar, filtreras och buteljeras. Du kanske tänker – fungerar det inte lika bra med iskaffe? Visserligen är det också smarrigt men när kaffe får bryggas kallt under en lång tid extraheras kaffet på ett sätt som gör att man slipper få med syran eller bitterheten som följer med när kaffet bryggs varmt och kyls ner snabbt därefter.

Bönor 250 gram

El Salvador Menendez; Ett kaffe som till karaktären är krämigt sött med toner av mjölkchoklad, toffee och apelsin.

Pris; 99:-

Sumatra Gayo är känt för sin kryddiga och mustiga smak med toner av torkade fikon.

Pris; 99:-

%d bloggare gillar detta: