Gourmetstål

Skillnaden mellan Gourmetstål och en klassisk pizzasten är drastisk, där stålet har 18 gånger högre värmeledningsförmåga. Utöver det är stålet okrossbart till skillnad från pizzastenar som med tiden tenderar att spricka p.g.a. spänningar.

Med Gourmetstål uppnår man ca.420 grader i en vanlig hemmaugn i.o.m. att stålet tillgodogör sig den närmare 1000-gradiga värmen från ugnen grillvärme. Gourmetstål har den unika egenskapen att ta emot, lagra och avsöndra den värmen.

Samma princip uppnås med Gourmetståls stekbord; ta emot, lagra och avsöndra den höga värmen.

Vårt sortiment av Gourmetstål består av pizzastål, stekbord, smältkupoler och smasher.

Stekborden finns för både spis och ugn, och båda kan användas på grillen, eld och gasol. Det större har fasad kant så att du även kan grädda pizza, bröd och kakor i ugnen. Det mindre med höga kanter runt om är perfekt att placera på halva spisen för att använda som stekpanna utan att behöva oroa dig för att fett och annat ska rinna ut. Med tiden så blir både stålet och stekborden svarta, och det är det som ger den där perfekta naturliga non stick-ytan!

Smältkupolerna är också perfekta för servering och kyla på sommaren!