Global

Den första Globalkniven G-2 designades i Japan år 1985. Kockkniven ser likadan ut idag som när den lanserades för över 30 år sedan, vilket är ett kvitto på att den har en riktigt bra design. Kniven tillverkas av Globals egen stålblandning Cromova 18. Kombinationen av ett slitstarkt stål, en unik design och en extremt vass egg var det som gjorde att intresset för Globalkniven snabbt växte. Först fick kniven fäste hos de professionella kockarna, sedan följde hemmakockarna efter. Idag är Global ett omåttligt populärt knivvarumärke, både i Sverige och i världen. I Sverige har Global, sedan många år tillbaka, ett nära samarbete med bland annat Svenska Kocklandslaget och Årets Kock. 
 
Att en vass kniv är kockens bästa vän vet nog alla med matlagningsintresse, men vad som också är av betydelse är att rätt kniv används till rätt råvara. I Globals klassiska serie finns en kniv för varje tillfälle i köket, allt från köttyxor till flexibla filéknivar, grönsakshackor och små skalknivar. För att ge knivarna en perfekt balans i handen är skaften fyllda med sjösand.

Vi har ett utvalt sortiment ur GLOBALs väldigt breda katalog, knivar som vi tycker fyller de flesta behov i köket.

Skalkniven har ju sin givna plats för de små och precisa jobben i köket, brödkniv förstås, en liten santoku kommer ofta till användning, G-2; kockarnas kniv finns så klart, och en hacka måste man ju ha! Sedan finns de mer speciella knivarna som filékniv och urbenare. Vi tar även hem valfri kniv eller annan Global-produkt på beställning.

Och saxarnas sax! Globals kökssax är utrustad med en mängd smarta funktioner. Till exempel har den en klo som du kan använda till att knäcka nötter eller kräftor. Handtaget smalnar även av i en kil som hjälper dig att bända upp svåröppnade burkar. Saxens blad har en microtandad egg som ger ett perfekt snitt när du klipper. Bladet justerar du enkelt med en skruv.

I sortimentet hittar du även praktiska knivslipen och en stor härlig skärbräda i BIO-plast, tillverkad av sockerrör.