Slow cooking

Många jobbar hemifrån och har kanske för första gången på många år tid att verkligen laga mat från grunden, och att verkligen låta maten få ta tid.

Det finns ju många olika sätt att göra det på, kanske du faktiskt börjar göra din egen pasta som går så mycket fortare och blir så mycket godare än man kan tro! Eller syrar dina egna grönsaker, så nyttigt, fräscht och gott. Grytor som får puttra i sakta mak, eller passar på att köpa en bit kött till ett lägre pris för att det inte är ryggbiff eller oxfilé, utan en härlig stek som behöver lite extra tid på sig för att bli härligt mört!

Vårt tips är då att använda en Sous Vide som låter råvaran tillagas i kontrollerad temperatur, du väljer själv tiden utifrån storlek och önskemål om mörhet. Packa i vaccumpåse tillsammans med dina bästa kryddor och/eller grönsaker, sedan sköter cirkulatorn sig själv!

När önskad mörhet uppnåtts bränner du på i stekpannan eller med brännare för en fin karamelliserad yta.

En Sous Vide kan användas till det mesta; grönsaker, fisk, creme brule och mycket annat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: