Det finns kaffe, och så finns det KAFFE!

För några år sedan var vi på middag hos en vän som är en riktig finsmakare och alltid vill ha det som är lite speciellt, så även kanske vi, men kaffe var för oss…kaffe. Visst, bättre bönor och bryggare ger bättre kaffe men inte mer än så.

Han gjorde en hel ritual med att väga bönor, mala dom för hand, blöta filtret, blomma kaffet, vägning och tidtagning av upphällning….wow, det tog sin tid. Och vi tyckte nog inte att resultatet var nåt att skryta med direkt, lite halvblaskigt men visst, mer långvarig kaffesmak.

Sen tog vi in Johan&Nyström kaffe i butiken, fick oss en lektion av säljaren och efter det är det inget återvändo. Bryggaren åkte ut och nu står vi där; väger, mäter, drippar vattnet…hela proceduren. Och NJUTER av kaffet! Sån skillnad. Punkt. Just saying.

Och inte blir det sämre av att J&N enbart köper bönor från småskaliga odlare över världen, där man inte använder mellanhänder utan allt går till odlaren. Inga gifter eller kompromisser utan bara ärligt rent kaffe. Testa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: